Een fiets leasen , is dat wel interessant ?

Meer over de fiets van de zaak regels per 1 januari 2020


Een fiets leasen , is dat wel interessant ?

Bij Fietscity is het ook mogelijk een fiets te leasen.

Maar hoe werkt dat eigenlijk? Is dit wel interessant?

In deze blog vertellen we er graag meer over….

 

Een fiets van de zaak was de afgelopen jaren geen aantrekkelijk optie voor werknemers omdat de berekening van de bijtelling veel te ingewikkeld was. Daar komt per 1 januari 2020 verandering in omdat het kabinet de fiscale fietsregeling simpeler, maar vooral aantrekkelijker maakt.


Handige weetjes over de nieuwe regels per 1 januari 2020

Hoe zit het met 7% bijtelling?
Zakelijk fietsen wordt interessanter voor zowel werkgevers als werknemers, nu het kabinet op Prinsjesdag definitief een nieuwe regeling heeft aangekondigd. De belangrijkste wijziging is dat werknemers die via hun werkgever een fiets (bijvoorbeeld een e-bike) leasen een vaste bijtelling van 7% krijgen voor het privégebruik. Ondernemers kunnen de fiets ook voor zichzelf aanschaffen.

Zo werkt de bijtelling:
Alleen werknemers die een fiets ter beschikking krijgen van de werkgever krijgen te maken met de bijtelling. De  fiets mag dan gebruikt worden voor woon-werk verkeer maar ook voor privé-fietsritten.  Waar de fiets voor wordt gebruikt maakt dus niet uit. (Dit is dus anders dan bij een leaseauto, want daar kun je mee rijden zonder bijtelling als je aantoont dat er niet privé mee gereden wordt.) De regeling houdt in dat er  jaarlijks 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets bij het inkomen moet worden opgeteld. De juiste consumentenadviesprijs is de prijs inclusief de accu-upgrade.

Voor welke fietsen is dit mogelijk?
Met deze regeling mag elke fiets ter beschikking gesteld worden. Dus ook E-bikes, stadsfietsen, bakfietsen, mountainbike en racefietsen.

 Wel goed om te weten is, dat je met deze fiets van de zaak regeling niet meer in aanmerking komt voor de belastingvrije reiskostenvergoeding.

 

Wie is eigenaar van de fiets:
Krijg je een leasefiets ter beschikking, dan is de werkgever ( of de leasemaatschappij) de eigenaar van de fiets, Dit betekend dus ook dat bij het beëindigen van het dienstverband de fiets ook teruggegeven moet worden. U kunt natuurlijk altijd met de werkgever overleggen over een eventueel overname bedrag van de fiets. Dit is eigenlijk het zelfde als bij een leaseauto.

Leasefiets kan naast de auto van de zaak.
Een auto en een fiets van de zaak mogen naast elkaar worden gebruikt. Op die manier wordt het interessanter om een paar dagen per week met de fiets naar het werk te gaan.

Leasefiets kan ook naast een privé auto.
De dagen dat er met de privé auto naar het werk wordt gereden mag er nog gewoon de zakelijke kilometervergoeding van 0,19 cent per kilometer berekend worden.

  

Rekenvoorbeeld: Fiets van de zaak vanaf 2020 

  • Wij gaan uit van een elektrische fiets met een consumentenprijs van € 2000,-
  • De jaarlijkse bijtelling is dan € 140,- ( 7% van € 2000)
  • Uitgaande van gemiddeld belastingtarief van 42%, betekend dit een belastingheffing van € 59 per jaar.
  • Dat is nog geen € 5 per maand!

 

Meer informatie?
Fietscity heeft zich inmiddels bij meerdere leasemaatschappijen aangemeld als samenwerkingspartner. Dus kunt u via uw werkgever een leasefiets uitzoeken? dan bent u bij Fietscity helemaal op het juiste adres. Onze adviseurs zijn u graag van dienst!

 

 

 


Terug



Deel het met uw vrienden!


Contactgegevens

  • Fietscity Hams B.V.
  • Legtenbergerstraat 9
  • 7595 XA, Weerselo
  • hams@fietscity.nl
  • (0541) 85 04 10
  • KvK: 93250363
  • BTW: NL866327368B01
  • IBAN: NL97ABNA0249665174
Afspraak maken Onderdelen & Accessoires

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  08:00 - 17:30
Woensdag:  08:00 - 17:30
Donderdag:  08:00 - 17:30
Vrijdag:  08:00 - 17:30
Zaterdag:  09:00 - 16:00
Zondag:  gesloten
 
Van 1 April tot 1 Oktober op woensdag koopavond tot 19.30 uur


Facebook


Onze merken

Alpina
Cortina
Freebike
Gazelle
Qwic
Sensa
Sparta